20140521

ΝΕΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ FACEBOOK-PUBLICIS


Ευρεία διαφημιστική συνεργασία ξεκινούν Facebook και Publicis Groupe, με το Instagram (ιδιοκτησίας Facebook) να εμπλέκεται επίσης σε αυτή. Τον γαλλικό όμιλο επικοινωνίας θα εκπροσωπήσει σε αυτή τη συμφωνία η Starcom MediaVest Group, που έχει δεσμευτεί να «ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις».
«Το deal εστιάζει στα μελλοντικά πεδία του digital marketing, όπως το data, το image-based storytelling και το online video advertising, προσφέροντας στους πελάτες των εταιρειών νέες ευκαιρίες» τόνισε εκπρόσωπος του Facebook. Η CEO της Starcom, Laura Desmondκαθοδήγησε τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό του ομίλου Publicis, ενώ στο ευρύ Media deal περιλαμβάνονται επίσης ψηφιακές εταιρείες, όπως οι Razorfish και DigitasLBi.
 
Βάσει της συμφωνίας αυτής, το Publicis Groupe θα αναπτύξει νέα διαφημιστικά εργαλεία που θα ενσωματώσει στο Facebook Audience Network, το οποίο λανσαρίστηκε στα mobile  λειτουργικά τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, θα έχει πρόσβαση στα video ads των Instagram και Facebook. Μάλιστα, πηγή που σχετίζεται με το Facebook ανέφερε πως η εξέλιξη αυτή είναι ιδανική για την επέκταση των διαφημιστικών επιχειρήσεων του Instagram, το οποίο δεν προσφέρει κανένα programmatic εργαλείο για την αγορά και πώληση διαφημίσεων.

Πηγή: BUSINESSNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου