20140521

ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ TWITTER ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ SOUNDCLOUD


Δύο είναι οι φήμες οι οποίες απασχολούν περισσότερο την επικαιρότητα αυτή τη στιγμή. Η πρώτη έχει να κάνει με την εξαγορά του Twitch από το Youtube και η δεύτερη με την εξαγορά του SoundCloud από το Twitter Οι φήμες θέλουν και τις δύο προηγούμενες εξαγορές να κυμαίνονται στο 1 δισ. δολάρια!


Η υπηρεσία SoundCloud κινείται στον τομέα της μουσικής, στον οποίο το Twitter εισήλθε με την υπηρεσία #Music, την οποία και εγκατέλειψε πρόσφατα καθώς απέτυχε. Ίσως τότε η ομάδα του δημοφιλούς Κοινωνικού Δικτύου να σκέφτηκε ένα διαφορετικό τρόπο για να διεισδύσει στον τομέα αυτό. Μέσω εξαγοράς.
Η αξία του SoundCloud κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στα 700 εκ. δολάρια, γι'αυτό και οι φήμες θέλουν την εξαγορά από το Twitter να κινείται κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Το SoundCloud επισκέπτονται κάθε μήνα πάνω από 250 εκ. ενεργοί χρήστες, όσους περίπου έχει δηλαδή και το Twitter.
Σε τι μπορεί να βοηθήσει η εξαγορά αυτή το Twitter; Μα φυσικά στην προσέλευση περισσότερων νέων χρηστών χάρη στη μεγάλη κοινότητα του SoundCloud, αλλά και στην αξιοποίηση της μουσικής πλατφόρμας για διαφημιστικούς λόγους και για απόκτηση περισσότερων εσόδων.

Πηγή: DIGITALLIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου