20140519

DREAM CAPSULE. Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤO ΦΕΓΓΑΡΙ!


To Pocari Sweat είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ισοτονικό ποτό στην Ιαπωνία, για το οποίο εδώ όμως δεν γνωρίζουμε το παραμικρό! Ωστόσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα σίγουρα θα το μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος, καθώς η παραγωγός του εταιρεία Otsuka Pharmaceuticalsπρόκειται να το διαφημίσει... στο φεγγάρι! Και φυσικά δεν εννοούμε να δημιουργήσει μία ωραιότατη διαφήμιση με computer graphics που θα απεικονίζουν την επιφάνεια του φυσικού δορυφόρου του πλανήτη μας, αλλά να στείλει πραγματικά το προϊόν της στη σελήνη!
Η Otsuka Pharmaceuticals θα στείλει το Pocari Sweat στο φεγγάρι, μέσα στην DreamCapsule, μία ειδικά διαμορφωμένη διαστημική κάψουλα από τιτάνιο,  η οποία δεν θα ζυγίζει περισσότερο από ένα κιλό. Η Dream Capsule πρόκειται να προσαρτηθεί πάνω σε έναν πύραυλο τύπου SpaceX Falcon 9, ο οποίος στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε τρεις αποστολές ανεφοδιασμού του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού. Αυτό ωστόσο θα είναι το μεγαλύτερο διαστημικό ταξίδι για τον Falcon 9, καθώς θα χρειαστούν περισσότερες από 4 ημέρες μέχρι να προσεγγίσει τη σελήνη. Μόλις ο πύραυλος φτάσει κοντά στο φεγγάρι, ένα ρομπότ, ονόματι Griffin, θα επιχειρήσει να προσσεληνώσει την Dream Capsule. Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί κάπου μέσα στον Οκτώβριο του 2015. Εάν τελικώς η Otsuka Parmaceuticals πετύχει στο τολμηρό εγχείρημα της, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ένα εμπορικό προϊόν θα διαφημίζεται από την επιφάνεια ενός άλλου πλανητικού σώματος.
Οι υπεύθυνοι της Otsuka προχωρούν τα σχέδια τους ακόμη παραπέρα, καθώς πιστεύουν ότι εάν τελικώς τοποθετηθεί το προϊόν τους στην επιφάνεια της σελήνης, μπορεί οι μελλοντικοί αστροναύτες που θα φτάσουν στο δορυφόρο της Γης  να μπουν στον πειρασμό να δοκιμάσουν από το ενεργειακό τους ποτό! Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν τελικώς θα καταφέρει η Dream Capsule να φτάσει στο φεγγάρι, όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι ιάπωνες είναι πραγματικά... θεοπάλαβοι, για αυτό και τους λατρεύουμε!

Πηγή: DIGITALLIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου