20140514

ΜΗΠΩΣ ΤΟ SITE ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ REDESIGN;


Έφτιαξες το site των ονείρων σου. Του ‘βαλες το ένα, του ‘βαλες το άλλο, του ‘βαλες τα πάντα όλα να πούμε. Το τίγκαρες!  Μήπως το παράκανες όμως; Και, όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι κουράζεις και τους επισκέπτες σου αλλά και τις μηχανές αναζήτησης; Για δες εδώ τη λύση της EyeQuant
Η EyeQuant, ένα γερμανικό startup, ανέπτυξε ένα εργαλείο που μετρά και αξιολογεί πόσο καθαρός είναι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σου. Οι νευροεπιστήμονες που ίδρυσαν την εταιρεία, βασίστηκαν σε ένα eye-tracking εργαλείο που καταγράφοντας τις κινήσεις του ματιού, μετράει πόση ώρα αυτό μένει καρφωμένο σε κάθε τμήμα ενός site!
Για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων πάνω στην οποία πατάει το εργαλείο της, η EyeQuant πήρε στοιχεία από περισσότερους από 1.000 χρήστες από τους οποίους ζητήθηκε να παρατηρήσουν και να αξιολογήσουν κατόπιν την καθαρότητα και το στυλ συγκεκριμένων σχεδίων. Όπως διατείνονται μάλιστα οι επιστήμονες, το ποσοστό επιτυχίας του προγράμματός τους αγγίζει το 95%. Στην ουσία αυτό που κάνει το εργαελίο της EyeQuant είναι να βαθμολογεί το κάθε site (ή εικόνα) σε μία κλίμακα από το 0 ως το 100. Το online store της Apple για το iPhone π.χ. παίρνει 94, την ώρα που κάποιο Lingscars.com παίρει ένα ολοστρόγγυλο 0. Ο δε μέσος όρος για τα πρώτα 10.000 sites είναι μόλις 47, απόδειξη ότι πολλά από τα γνωστότερα sites του διαδικτύου μάλλον χρειάζονται επειγόντως redesign.

Πηγή: DIGITALLIFE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου