20130918

TWITTER: ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο ετοιμάζει το Twitter, γεγονός που αποκάλυψε με ένα tweet 133 χαρακτήρων στον επίσημο λογαριασμό του!

Το tweet που "ανέβηκε" στον λογαριασμό του social networking site, που αριθμεί περισσότερους από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ανέφερε χαρακτηριστικά: "We’ve confidentially submitted an S-1 to the SEC for a planned IPO. This Tweet does not constitute an offer of any securities for sale". Και στα ελληνικά... «Υποβάλλαμε εμπιστευτικά τα σχετικά έντυπα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC)...ενόψει μιας εισαγωγής στο Χρηματιστήριο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επενδυτών, η αξία του Twitter ανέρχεται σε 10 δισ. δολάρια, με διάφορες εκθέσεις να αναφέρουν πως αυτή, μετά την είσοδο στο Χρηματιστήριο, μπορεί να φτάσει στυα 15 δισ. δολάρια. Στο μεταξύ, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το site επέκτεινε τις εμπορικές του επιχειρήσεις, με την εξαγορά του ανταλλακτηρίου mobile διαφημίσεων, MoPub, ενώ εκτιμήσεις αναφέρουν πως μπορεί να συγκεντρώσει διαφημιστικά έσοδα ύψους 582,8 εκατ. δολαρίων μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου.

H εισαγωγή του Twitter στο χρηματιστήριο αναμενόταν εναγωνίως από τον κόσμο της τεχνολογίας, ειδικά μετά την αντίστοιχη κίνηση του Facebook το 2012. Στο μεταξύ, οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter μετά την παραπάνω ανακοίνωση, ήταν εντυπωσιακές, καθώς υπολογίζεται πως έγινε retweeted πάνω από 8.000 φορές μέσα σε χρονικό διάστημα μιας ώρας.

ΠΗΓΗ: ADVERTISING.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου