20140603

EUROPEAN BUSINESS AWARDS


Την Τρίτη 27 Μαΐου, πραγµατοποιήθηκε η 8η τελετή απονοµής των «European Business Awards sponsored by RSM», η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα, µε κύριο χορηγό και ενεργό υποστηρικτή την RSM International.
Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο µη κερδοσκοπικό θεσµό, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηµατικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτοµία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιτυχηµένη πορεία που επιδεικνύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο θεσµό αυτό, συνεχίστηκε και φέτος, καθώς ανάµεσα στις 13 εταιρείες που βραβεύτηκαν στον τελικό, διακρίθηκαν και 3 ελληνικές. Στην τελετή απονοµής παρευρέθηκαν CEO σηµαντικών ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Στο φετινό διαγωνισµό συµµετείχαν περίπου 17.000 εταιρείες από 30 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθµό των περσινών συµµετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισµό σηµαντικά. Εντυπωσιακή ήταν και φέτος η επίδοση των ελληνικών εταιρειών όπου από τις 46 εταιρείες, οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισµού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάµεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιµητικό τίτλο Ruban d’ Honneur. Αυτές είναι οι: CΟCO-MAT, Διαµαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.
Το βραβείο «The Chairman’s Selection Award» απονεµήθηκε στην εταιρεία Διαµαντής Μασούτης SA, για την υψηλή επίδοσή της σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη. Η εταιρεία Skroutz SA αναδείχθηκε ως «European Public Champion» συγκεντρώνοντας το µεγαλύτερο αριθµό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού, ενώ ο Περικλής Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιµητικό βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσµιο επίπεδο. Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύµβουλος της RSM Greece, ανέφερε σχετικά: «Ήταν χαρά και τιµή µας που πραγµατοποιήθηκε η τελετή απονοµής των βραβείων φέτος στην Ελλάδα και είµαστε περήφανοι που οι ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν και πάλι. Συγχαίρουµε και τις 11 ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να διακριθούν, καθώς και τις εταιρείες Διαµαντής Μασούτης και Skroutz που βραβεύτηκαν στον τελικό.
Επιπλέον, η βράβευση του Περικλή Σ. Παναγόπουλου µε το «Lifetime Achievement Award» αποτελεί ουσιαστικά άλλη µια επιβράβευση της ελληνικής επιχειρηµατικότητας και της Ελληνικής Ναυτιλίας. Θα συνεχίσουµε µε τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά µας για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηµατικότητας και τη βελτίωση γενικά της εικόνας της χώρας µας στο εξωτερικό».

Πηγή: MARKETINGWEEK.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου