20140516

BEST WORKPLACES 2014


Για 12η συνεχόμενη χρονιά το Great Place to Work® Institute Hellas ολοκλήρωσε την έρευνα Best Workplaces και ανέδειξε τις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2014.
Από το 2003, την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, η έρευνα Best Workplaces αποτελεί θεσμό για την ανάδειξη των οργανισμών που
προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του Ανθρώπινου Δυναμικού και τις επιτυχημένες πολιτικές του
HR να αποτελούν αρωγό της διάκρισης αυτής. 

Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίθηκαν φέτος 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους: 
- 10 «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους,
- 10 «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και
- 4 «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.
Η αξιολόγηση των εταιρειών στο πλαίσιο της έρευνας, ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, με τη συμμετοχή συνολικά 54 εταιρειών από διάφορους κλάδους της αγοράς, που στο σύνολο τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στην έρευνα ανήλθε στους 10.959, ενώ οι εταιρείες που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη που θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στη Ρώμη.
Την επίσημη εκδήλωση βράβευσης των επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Απριλίου με τη συμμετοχή περισσότερων των 400 προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων. Τα βραβεία παρέδωσαν μεταξύ πολλών άλλων o Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, o Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕ και ο Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ.
Στην έναρξη της τελετής, ο Πρόεδρος του Great Place to Work® Institute Hellas,  Δημήτρης Γ. Μαύρος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι για άλλη μια χρονιά οι επιχειρήσεις επιμένουν στις προσπάθειες τους να κτίζουν ένα αρμονικό εργασιακό περιβάλλον, επενδύοντας σημαντικούς πόρους και προσπάθεια. Η προσήλωσή τους στην επίτευξη αυτού του στόχου η οποία είναι διαρκής, έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στην φήμη τους και στην θέση τους μέσα στην αγορά, όσο και στη πιστότητα των πελατών τους. Το άριστο εργασιακό περιβάλλον βοήθησε τις επιχειρήσεις αυτές όχι μόνο να είναι βιώσιμες και οικονομικά υγιείς, αλλά επιπλέον να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές που τους επέτρεψαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών».
Χορηγός της φετινής εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Teleperformance. Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Το Βήμα, Χορηγός Δημοσιότητας η Advocate/Burson-Marsteller, Χορηγοί Κλαδικής Επικοινωνίας τα περιοδικά MarketingWeek και HR Professional, Υποστηρικτής Digital Services η Converge ICT Solutions & Services και Υποστηρικτής On-line Επικοινωνίας η Global Sustain.
Το Great Place to Work Institute είναι μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία αξιολόγησης και έρευνας με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Το Ινστιτούτο για να διαμορφώσει τη λίστα των Best Workplaces στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες εθνικές λίστες σε περισσότερες από 45 χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιεί το εργαλείο «Trust Index» (δείκτης εμπιστοσύνης) για την έρευνα των απόψεων των εργαζομένων και το ειδικό ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοιΚατηγορία 50-250 εργαζόμενοιΚατηγορία 20-49
εργαζόμενοι
1Mondelēz BU Greece1JTI1SAS Institute
2Pfizer Hellas2XEROX Hellas2Hellas Direct
3Παπαστράτος ΑΒΕΣ3Microsoft Hellas3Edenred
4Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.4MARS Hellas4Royal Canin Hellas
5Nestlé Hellas5DIAGEO Hellas
6PepsiCo - Tasty Foods6Amgen Hellas
7Schneider Electric7Barilla Hellas
8ΜΗΤΕΡΑ8Roche Hellas
9Β. Καυκάς Α.Ε.9Genesis Pharma
10DIXONS South-East Europe (Κωτσόβολος)10Data Communication


Πηγή: MARKETINGWEEK.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου