20121119

ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟ TWITTER;


Σύμφωνα με τη μελέτη «Twiplomacy» που εκπονεί και δημοσιεύει η Burson-Marsteller, μόνον 9 κυβερνήσεις από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ελέγχουν τους λογαριασμούς που βασίζονται στο όνομα της χώρας τους στο Twitter. Επιτυχημένα case studies μπορούν να θεωρηθούν η Μ. Βρετανία, το Ισραήλ και η Σουηδία.

(ΓΕΝΕΥΗ) Ο λογαριασμός της Μεγάλης Βρετανίας @GreatBritain αποτελεί κομμάτι της καμπάνιας «Britain is Great». Ο λογαριασμός του Ισραήλ @Israel είναι ο επίσημος της χώρας στο Twitter, τον οποίο διαχειρίζεται η ομάδα ψηφιακής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με περισσότερους από 66.000 followers. H Σουηδική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τον λογαριασμό στους πολίτες. Κάθε εβδομάδα, ένας διαφορετικός Σουηδός πολίτης διαχειρίζεται το λογαριασμό @Sweden για να μοιραστεί προτάσεις, γνώμες και στοιχεία για τη Σουηδία.

O λογαριασμός με το όνομα @Greece συμπεριλαμβάνεται στους 43 λογαριασμούς χωρών που είναι ανενεργοί ή έχουν εγκαταλειφθεί. Ο λογαριασμός έχει δημοσιεύσει μόνο δύο tweets, ενώ έχει να δημοσιεύσει νέο tweet από τον Αύγουστο του 2011. «Παρατηρώντας τα αποτελέσματα της μελέτης, είναι ξεκάθαρο πως πολύ λίγες κυβερνήσεις και οργανισμοί τουρισμού έχουν κατανοήσει τη δύναμη του branding και marketing για χώρες στο Twitter,» δήλωσε ο Matthias Lufkens, επικεφαλής του Burson-Marsteller EMEA Digital Practice. «Είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις χώρες να χρησιμοποιήσουν το Twitter σαν μέρος της επικοινωνίας τους,  για να έρθουν σε επαφή με ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο κοινό».

ΠΗΓΗ: marketing week

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου